Een mooie en veilige boottocht

reddingsvest

Vanaf het water bekijk je de wereld van een andere kant. Je ontdekt nieuwe dingen in de eigen omgeving of hebt de mogelijkheid om een nieuwe regio te verkennen. Kano’s, roeiboten of motorboten hebben allemaal hun eigen kenmerken. De keuze hangt af van jouw conditie en persoonlijke voorkeur. Ook het gewenste reistempo speelt een rol. Met een motorboot kun je immers veel meer kilometers maken dan met een roeiboot.

 Met de juiste uitrusting het water op

Om een boottocht op een goede en veilige manier te laten verlopen, is het aanschaffen van de juiste watersportartikelen van groot belang. Vooral het dragen van een juiste vest is noodzakelijk. Het kan echter lastig zijn om de juiste keuze te maken. Het grootste verschil is dat een reddingsvest een kraag heeft. Door deze kraag wordt je automatisch op je rug gedraaid. Je hoofd blijft altijd boven water. Dit zorgt voor een extra stuk bescherming en veiligheid. Een zwemvest heeft deze functie niet, waardoor het noodzakelijk is om te kunnen zwemmen bij het gebruik van dit vest.

reddingsvest

 Type vesten

Er bestaan twee soorten reddingsvesten. De eerste is een vaststof vest, dat een drijfhulpmiddel is. Dit type vest wordt voornamelijk gedragen door surfers, catamaranzeilers, jet-skiërs en kanoërs. In andere gevallen is een automatisch reddingsvest, dat zichzelf opblaast, noodzakelijk.

Een juiste manier van gebruik van het vest is ontzettend belangrijk. Allereerst is het van groot belang om de goede maat te kiezen, zodat het vest goed om het lichaam valt. Het vest wordt over de jas gedragen en vast gemaakt met het aanwezige ceintuur. Kinderen hebben hun vest altijd aan. Ook voor volwassenen is dit aan te raden. Volwassenen moeten het vest in ieder geval dragen bij een watertemperatuur lager dan 15 graden, ‘s nachts, bij mist, bij een windkracht hoger dan 4 Beaufort en bij zeeziekte. Op die manier verloopt een boottocht goed en veilig, waardoor je kunt genieten van al het mooi dat watersport te bieden heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *