Ga op reis door het Spaanse Andalusië

Spanje is een populair vakantieland met prachtige landschappen, een prettig klimaat en lekker eten. Spanje is verdeeld in maar liefst 17 regio’s waarbij wij in dit artikel ingaan op een van de populairste regio’s van Spanje, namelijk Andalusië.

Bezoek de zuidelijke regio van Spanje: Andalusië

Andalusië is de zuidelijke regio van Spanje en bestaat uit maar liefst 8 provincies. Hieronder vallen Malaga, Cadíz, Córdoba, Huelva, Jaén, Granada en de hoofdstuk Sevilla. In de regio Andalusië is de geschiedenis en de historie nog goed zichtbaar. Wanneer je dol bent op het bezoeken van oude gebouwen, ruïnes en oude dorpen is Andalusië een interessante regio om op vakantie te gaan. Je kunt ervoor kiezen om met de auto uit Nederland naar Andalusië te rijden, maar tegenwoordig is het ook populair om een zogeheten fly drive Andalusië vakantie te boeken. Met een fly drive vakantie vlieg je met het vliegtuig (zowel heen als terug) en staat er op het vliegveld een huurauto klaar die je kunt gebruiken tijdens je reis door Andalusië. Zo kun je alle plekken op je eigen tempo ontdekken zonder dat je afhankelijk bent van een reisorganisatie en/of openbaar vervoer. Echt vakantie!

fly drive

De andere regio’s van Spanje

Naast de bovengenoemde regio’s heeft Spanje nog veertien regio’s/provincies. Hieronder vallen Aragón, Asturië, Balearen, Baskenland, Cantabrië, Extremadura, Galicië, Castilië-La Mancha, Castilië en León, La Rioja, Madrid, Murcia, Navarra en Valencia. Deze regio’s zijn stuk voor stuk ook zeker de moeite om te bezoeken tijdens één van je vakanties naar Spanje. Alle regio’s bezoeken tijdens één vakantietrip is natuurlijk onmogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *