Tijd voor een portie Fries: van lekkernijen tot mooie plekken

friesland

Nederland kent oneindig veel mooie plekjes. Vandaag willen wij het hebben over een provincie in het noorden: Friesland. Heb jij zin in een vakantie naar Friesland? Dat komt goed uit, want vandaag geven wij jou een aantal tips. Van lekkernijen tot mooie bezienswaardigheden. De volgende tips mogen niet ontbreken tijdens een trip naar Fryslân. Litte wy begjinne!

Op zoek naar een vakantiehuis in Friesland? Een vakantiehuis in Friesland huren doe je via VakantieFriesland.com! 

5 lekkernijen

Wie Friesland zegt, zegt natuurlijk suikerbrood! Deze noordelijke provincie heeft verschillende lekkernijen. Mocht je een bezoekje willen brengen aan Friesland, vergeet dan vooral de volgende culinaire hoogstandjes niet:

  • Fryske dúmkes. Een anijsachtig koekje, die niet groter is dan een duim.
  • Suikerbrood. In het hele land is dit brood verkrijgbaar, maar nergens is het zo lekker als in Friesland. Dit cadeau werd vroeger gegeven aan moeders die net een dochter hadden gekregen. Tegenwoordig heb je geen speciale gelegenheid nodig om deze snack te eten.
  • Beerenburg. Officieel komt deze kruidige likeur niet uit Friesland, maar uit Amsterdam. Toch is het drankje inmiddels zo populair in het noorden, dat het gezien wordt als typisch Fries.
  • Oranjekoek. Oranjekoek is alles behalve oranje en wordt ook niet op Koningsdag gegeten. De naam komt van de sinaasappelsnippers die de koek zo lekker maken.
  • Nagelkaas. De naam klinkt misschien niet heel smakelijk. Deze kaas heeft niks te maken met vingers of tenen. De naam komt voort uit een van de ingrediënten: kruidnagel.

Friese meren

Natuurlijk staat Friesland bekend om de Elfstedentocht. Deze provincie beschikt over diverse meren. Hier kun je bijvoorbeeld heerlijk bootje varen, zwemmen of watersporten beoefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *