Vakantie tijdens corona: kan het nog wel?

Heel veel mensen in Nederland zien tijdens de corona crisis hun vakantieplannen in duigen vallen. Veel mensen hadden begin dit jaar al vakanties geboekt en grotendeels hiervan is door de corona geannuleerd helaas. Toch beginnen de versoepelingen nu op te treden waardoor veel mensen toch weer nadenken om een vakantie te boeken, grotendeels wel in eigenland uiteraard. Maar wat voor vakanties kunnen nu nog geboekt worden? Waar moet je allemaal op letten? Wij bespreken het in dit artikel zodat jij optimaal voorbereid op vakantie kunt gaan.

Boek een eigen accommodatie

De meest veilige weg om deze zomer nog een vakantie te boeken is te kiezen voor een groepsaccommodatie die geheel voor jezelf is en bijvoorbeeld niet op een park staat. Zo hoef je sanitaire voorzieningen niet te delen met andere gasten omdat je dus geheel de accommodatie voor jezelf hebt en niemand in de buurt zit. Je kunt er met je familie of vrienden in (mits dit er niet teveel zijn). Zoek eens op ‘groepsaccommodatie corona’ en je zult zien dat er genoeg accommodaties te boeken zijn die voldoen aan de eisen van het RIVM. Genoeg keuze door het hele land voor iedereen.

Naar het buitenland

Wil je toch wel echt naar het buitenland op vakantie? Dan kan dat sinds kort natuurlijk ook weer. Hou er wel rekening mee dat je genoeg mondkapjes mee neemt, voor bijvoorbeeld in het vliegtuig, maar ook in de openbare ruimtes in het buitenland. En hou er verder rekening mee dat je niet alles zomaar kunt doen in het land waar je naar toe op vakantie gaat. Ook hier zullen veel regels gelden waar je rekening mee dient te houden. Je kunt dus niet zomaar vrijuit op vakantie zoals je gewend was de afgelopen jaren.