Vakantieplannen

December is de maand dat veel mensen over hun komende zomervakantie gaan nadenken of zelfs al gaan boeken. Als het weer in Nederland slecht is dromen veel mensen alvast even weg naar zonniger oorden. De reisorganisaties doen hun best om via televisiereclames en online hun mooiste bestemmingen te presenteren. Vroeg boek kortingen om het nog aantrekkelijker te maken om nu alvast je vakantie vast te leggen. Veel mensen doen dit dan ook in December. In de maanden juli en augustus gaan we weer massaal op vakantie. Na een jaar hard werken en sparen genieten veel mensen een paar weken van een welverdiende vakantie. Ons eigen landje blijft een onverminderd populaire bestemming. Zowel aan de kust als ook in de bossen verblijven we op campings en in hotels. Het onzekere weer in Nederland is voor deze groep geen belemmering om in eigen land vakantie te vieren.

Vakantie in eigen land

Juist in deze tijd worden vakanties in eigen land weer meer geboekt dan voorheen. Voor velen is dat een soort van herontdekking van je eigen land. Er zijn zoveel mooie plekken in Nederland waar je heerlijk kunt genieten en ontspannen. Zeeland is een provincie waar je eigenlijk in ieder seizoen wel met plezier naar toe kan gaan. In de zomermaanden wordt Zeeland overspoeld door vakantiegangers. Zon, zee en strand zijn voor deze groep de voornaamste reden om naar Zeeland af te reizen. Maar ook in andere seizoenen is Zeeland een aanrader. De vakantieparken zitten een groot deel van het jaar aardig vol. Als je online zoekt op zeeland vakantiepark dan vind je vast een leuke bestemming. De meeste parken liggen in de buurt van het strand of zelfs in de duinen, mooier kan je het niet hebben.

Historie Zeeland

Veel mensen zullen Zeeland kennen van de verschrikkelijke watersnoodramp van 1953. Deze watersnoodramp is de grootste natuurramp in de Nederlandse naoorlogse geschiedenis. Wanneer na een zware noordwesterstorm de dijken bij Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant doorbreken komen meer dan 1800 mensen om het leven. Maar Zeeland heeft zich daarna hersteld en is nu weer een florerende provincie goed beschermd door de Deltawerken. Zeeland werd een provincie van landbouwers en vissers. Hardwerkende mensen die houden van hun provincie. Zeeland staat naast de prachtige duinen en stranden ook bekend om de leuke dorpjes waar je nog veel van de geschiedenis terug kan vinden. En natuurlijk om de mosselen die een groot deel van de werkgelegenheid bepalen. In vrijwel ieder Zeeuws restaurant staan de mosselen wel op de menukaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *