Wat te doen in Provence

Een van de mooiste gebieden in Europa om op vakantie te gaan in het midden van de zomer is Provence. Dit is een gebied in het zuidoosten van Frankrijk, waar het merendeel van het jaar ontzettend lekker weer is. Dit maakt het ideaal om met jouw gezin of vrienden lekker op vakantie te gaan. Het ligt vlakbij de Middellandse zee wat zorgt voor een heerlijk briesje en wat betekent dat je ook nog eens lekker verkoeling kunt zoeken in het water.

Wat kun je nog meer allemaal doen in Provence? Wij geven je de tips die je nodig hebt om je vakantie tot geslaagd te maken.

Pope’s palace


In de 14e eeuw was dit wereldberoemde gebouw de residentie van zes pausen, evenals de zetel van het westerse christendom. Het is een van een ensemble van bouwwerken met UNESCO-lijst in Avignon en een van ‘s werelds grootste en belangrijkste gotische gebouwen. Veilig om te zeggen dat het op je agenda moet staan als je in de regio bent. De architectuur, die het toppunt van middeleeuws vakmanschap was, zal de weelde en pracht naar huis brengen die de pausen genoten tijdens hun ballingschap uit het Vaticaan. Je krijgt toegang tot meer dan 20 kamers, waaronder de pauselijke appartementen van Clement IV waar de prachtige gotische fresco’s van Matteo Giovanetti tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven.

Verblijf


Dit is dan ook meteen de populairste bezienswaardigheid in de regio. Wil je nou ontzettend graag naar Provence maar ben je nog op zoek naar goed verblijf. Villa Provence heeft de mooiste villa’s voor het uitzoeken. Check dan ook gauw de website om jou fantastische verblijf in deze mooie regio te boeken.

Wij wensen je een hele fijne vakantie!